Wednesday, March 18, 2009

Grundning

Förstörelsearbetet är färdigt! Nu är det dags att bygga upp.


Först var det en del spackling som var tvunget att göras. De stora bitarna var att fylla i igenplastningen av motorgenomföringen (i IFen valde de att ha in utombordaren i bakersta stuvfacket. Denna lösning har övergetts av de flesta.). Denna läckte nämligen tidigare. Vi körde upp de synliga skarvarna med en Dremel och spacklade igen med glasfiberspackel innan grundningen.


Ett annat kapitel var rodret. Vid bortmonteringen märkte vi att det var fullt med flera liter vatten. Det var även buckligt, förmodligen för att vattnet fryst under någon vinter. Vi tog bort de skadade öppna delarna och spacklade igen med glasfiberspackel.

Första steget var att välja färg. Efter lite funderande, vi valde mellan en sträcklack och Perfection från International, så föll valet på International. Detta eftersom de hade både grundfärg mot plastpest, grundfärg och lackfärg. Vi har dessutom alltid använt Internationals bottenfärg och varit nöjda.

Perfection sades ge nästan perfekt resultat med roller och efterstrykning med pensel. Hur det blir med det återstår att se.

Nåja Först så skall fribord och botten strykas med GelShield 2000 2 gånger. Gelshield varvas mellan en härlig grön färg och en grå färg. Detta för att se att till att färgen täcker.

Gelshield lades på med Mohair-roller

No comments:

Post a Comment