Friday, July 10, 2009

Färdig!


Båten blev äntligen klar. Anna åkte hem V27 och jobbade på den under onsdag och torsdag. Kalle kom på kvällen och klockan 23.00 var den vaxad och stod utanför garaget redo för att dras ned till småbåtshamnen nästa morgon.

Sjösättningen gick inte utan problem. Linorna som båten hängde i gled och båten halkande ner på stöttorna. Dessa tålde inte detta utan vek sig och gav en reva i skrovet under vattenlinjen. Efter konsultation så sjösattes ändå båten då vi fick höra att revan inte var så djup att den skulle kunna börja suga vatten om båten bara låg i fram till augusti. Tråkigt att vi måste ta upp båten tidigt och att vi måste plasta den i vinter efter att ha slipat och målat 8 lager färg!

Klockan 10.00 lämnade vi hamnen och begav oss ut över den nästan spegelblanka Vänern. 9 timmar senare låg båten i Vänersborg. Allt hade gått bra och förutom att motorn verkade behöva nya tändstift så hade allt fungerat.

Nästa dag gick vi Göta Älv och kom via Nodre Älv ut i Björlandaviken. Nu ligger båten tryggt på sin bryggplats i Björlanda Kile. Kanske är det dags att starta en blogg om segling av en IF istället!

1 comment:

  1. Hej Kalle

    Kul och intressant! Hur lång tid tog det egentligen med allt arbete?

    Skulle själv vilja göra likadant med http://scampiiw26.blogspot.com/

    Hls
    Mathias

    ReplyDelete